Радан Кънев: Политическата вина не е основание за задържане под стража

21:20, 16 яну 20 / Политика 25 1263 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"... масови негативни обществени реакции, свързани с това, че целият пернишки регион е подложен на силно рестриктивен воден режим, а жителите търпят тежка и без прогонзи за скорошно подобрение водна криза." Това написа евродепутатът от "Демократична България" Радан Кънев в официалната си страница.

Имам 99 ВиК проблема и София не е един от тях

"Това са мотиви, с които Специализираният съд е постановил “задържане под стража”. Не обичам да коментирам съдебни решения. Но има случаи, в които е нередно да се мълчи, който и да е обвиняемият. Да, в случая е Нено Димов. И той е, поне политически, несъмнено виновен за водната криза в Перник.

Но политическата вина не е основание за задържане под стража. Не го пише в НПК. Против Конституцията е такъв мотив. Той е достоен за Народния “съд”, а не за демократична конституционна република.

(...)

Но това не е повод за злорадство, нито дори за “Не ви ли казахме?”, а за изводи и поуки за всички политици, изкушени да поставят правосъдието в политическа зависимост или да се поддадат на изнудване с такава цел. Те са първите потенциални жертви на политизираното правосъдие...", заключи Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама