Клиенти откриха странно вещество в свински врат

09:21, 17 яну 20 25 1177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Месо със странно жълто-зелено вещество ужаси клиенти на магазин от голяма верига.

Сигналът е подаден от семейство в София, което си купило свински врат на промоция. Оказва се обаче, че случаят не е изолиран. Снимки на подобно месо, закупено от магазини на същата верига в Шумен, Кюстендил, София и други градове, се разпространяват в социалните мрежи отпреди Нова година.

Ръст на цената на свинското, най-голям е скокът в Габрово и Велико Търново

Пред Нова телевизия една от потърпевшите разказа, че при разрязването на парчето свински врат, което със съпруга й купили, потекла жълта слуз с особена миризма. Жената предполага, че въпросното вещество е някакъв антибиотик или химикал. Тя връща месото в магазина и получава парите си обратно. Не подала сигнал в Агенцията за безопасност на храните, защото вече нямало как да предостави стоката за изследване.

От БАБХ вече са уведомени за проблема. Разпоредена е проверка, която ще бъде извършена в петък.

От веригата магазини пък вече проведоха вътрешна проверка. Уверяват, че партидата на въпросното месо има всички сертификати за качество и произход. Според тях случаят е изолиран, защото към тях не били подадени други подобни сигнали.

Според микробиолога доц. д-р Иван Иванов странното вещество в месото няма как да е неразнесъл се антибиотик. Той обаче подчерта, че прави коментара си на база впечатления само от разпространяваните снимки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама