Инженери предлагат лежащ стол за офиси

20:40, 17 яну 20 / Любопитно 25 1456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инженери от Сан Франциско конструираха офис столове за работа в лежащо положение, които увеличават производителността, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

7 практични съвета, с които ще спестите пари

Новото офис оборудване, което е пълноценно работно място, позволява на служителя да заеме почти хоризонтално положение при максимално комфортни за него условия. При тази стойка се подобрява кръвообращението, намалява се физическото натоварване и се повишава ефективността в работата.

Мозъкът заработва по-добре, според конструкторите, когато тялото не стои прегънато, когато краката не извършват безпокойни движения и когато гръбначният стълб не изпитва излишно натоварване. На нивото на глезените към лежащия офис стол има стойка за монитор, а на нивото на лактите и дланите е монтирана масичка. Клавиатурата и мишката не падат от плота, тъй като те са привличани от магнити, прикрепени към обратната страна на плота.

Мъж иска споровете с бившата му да се решават с бой с мечове

Лежащият работен стол е тестван с доброволци, на които са дали 32 анаграми. Анаграмите са хаотичен набор от букви, от които трябва да се съставят думи. В новите кресла участниците в хоризонтално положение могли да се справят със задачите 20% по-бързо от останалите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама