Хомеопат: При грип останете три дни вкъщи и приемайте много течности

09:00, 18 яну 20 25 1510 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от грешките при грип е да се сваля веднага температура – когато се повишава телесната температура, се мобилизират всички сили на организма. Това каза в предаването „Тази събота“ хомеопатът и педиатър д-р Венцислав Везенков.

Неговият съвет е при температура да се приемат течности – чай от лайка, липа или шипка, сокове и дори чиста вода. Лекарска помощ трябва да се потърси за деца до 5-годишна възраст, ако вдигнат над 39°, защото има опасност от гърч, уточни хомеопатът.

Той напомни, че антибиотиците не помагат при грип, даже вредят.

Д-р Везенков препоръчва за три дни да си останем вкъщи и да приемаме много течности – и за възрастни, и за деца, преди да отидем на лекар. През това време да се приемат много течности, витамин С – чрез портокали, мандарини и лимони, да не приемаме твърда храна

Здравните власти отчетоха ръст на броя на заболелите от грип. Очакват се повече болни през следващите две седмици, а епидемия – в началото на февруари. Пикът пък се очаква в средата или в края на следващия месец.
3 983 пациенти са посетили личния си лекар със симптоми на грип или респираторно заболяване в периода 6-12 януари в цялата страна.

Най-много са заболелите в големите градове – в София са 1 274 души, доста по-малко са болните във Варна, Пловдив и Бургас.

20% от инфектираните с грип развиват пневмония и тежки усложнения всяка година. Това означава, че засегнат е всеки пети болен.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама