Спират една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“

15:44, 18 яну 20 / Политика 25 1449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“ ще бъде спряна, тъй като не разполага с всички разрешителни от екоминистерството, съобщи министърът на околната среда Емил Димитров, предава БНР. 

Борисов: Набелязали сме мерки за боклука от Италия

„Ще има принудителна административна мярка, тази мощност ще бъде спряна и докато не си приведат всичките инсталации в ред, не ги лицензират, не ги сертифицират и не получат съответното разрешително, няма да работят. Ще работи всичко друго, но не и това, което са искали конкретно през тази мощност, тъй като няма сигурност в наблюдаващите контролни институции, че там нещо не се случва“, каза министър Емил Димитров, който вчера посети площадката на ТЕЦ „Бобов дол“.

ТЕЦ „Бобов дол“: Имаме разрешително за горене на отпадъци

След днешното заседание в София министърът Емил Димитров повтори, че не е установено замърсяване на въздуха от дейността на ТЕЦ „Бобов дол“.

„Не е установено нарушение на вредните емисии, превишаване. Качихме хора на комина. Помолих ги да бъде сутринта, да не вземе някой човек да умре там като се качва през нощта. Към този момент има станции, които следят“, каза Емил Димитров.

В Бобов дол обаче има недоволство от оценката на министър Димитров, че няма вредни емисии от ТЕЦ-а. Според местни хора министър Емил Димитров не е разбрал истинската ситуация как работи ТЕЦ „Бобов дол“, горят ли се там отпадъци. Хората искат официално да им се каже дали е горяла и продължава ли да гори отпадъци ТЕЦ-ът в Големо село, има ли или ще му бъде издадено разрешително за това.

Екоминистърът пристигна на проверка в ТЕЦ „Бобов дол“

Междувременно прокуратурата започна разследване за евентуално замърсяване на околната среда, с което се създава опасност за здравето на хората. Прокурори, служители на ДАНС и полиция влязоха вчера в централата след сигнал, че там се горят отпадъци без разрешително.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама