Българин нахлу с мачете в ресторант в Истанбул, полицията го застреля

16:56, 18 яну 20 25 3382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българинът Милен Бахчеванов нахлу в ресторант в Истанбул, въоръжен с мачете и се опита да вземе заложник. Мъжът се барикадирал, ранил охранител, след което е бил прострелян от полицай, а после е починал в болница, съобщи агенция DHA.

Инцидентът е станал снощи към 23,20 ч. местно време /22,20 ч. българско време/, когато 33-годишният мъж по неясни причини влетял в заведението и отишъл на втория етаж, където опитал да вземе клиент за заложник. След като не успял, той започнал да троши всичко наоколо, струпал барикада с маси и столове до стълбището, за да попречи на достъпа до етажа.

Петима българи в ареста за убийството на жена в Испания

Посетителите са изпаднали в паника и избягали навън. На мястото са пристигнали многобройни полицейски екипи, пожарна и линейки. Огнеборците са опитали да повалят Бахчеванов с водна струя, но без успех. Полицаите нахълтали в ресторанта, пробвали да разговарят с него, но той не отговорил на никой от езиците и тъй като също не сполучват да се справят с агресията му, са пуснали лютив газ.

Нападателят тогава изпаднал в паника, хвърлил се в битка с униформените и нанесъл удар с ножа си по ръката на охранител. Видимо неадекватният българин продължил да размахва мачетето в опити да отблъсне униформените и за да го спре, един от тях го прострелва в крака.

Българинът е откаран в болница в безпомощно състояние и въпреки усилията на медиците, е починал.  Раненият от него охранител е без опасност за живота, направени са 10 шева на ръката му.

Милен Бахчеванов е пристигнал от България в Турция през Къркларели на 14 януари. Не е ясно къде е пребивавал оттогава до снощи, нито с кого се е срещал. Установено е, че преди да нахлуе в заведението е вечерял в друг ресторант.

Лабораторните изследвания в болницата са показали, че той е болен от ХИВ /човешки имунодефицитен вирус/. В чантата на Бахчеванов са намерени Библия, статуетка на Богородица и икона на Исус Христос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама