Фоторепортер на Дойче веле пребит на крайнодесен митинг в Атина

20:00, 19 яну 20 / Свят 25 1670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Срещу фоторепортера на Дойче Веле Томас Якоби беше извършено нападение в Атина по време на ултра десен митинг срещу мигранти и бежанци: журналистът беше пребит, камерата му беше задигната. Той бил нападнат, когато ултрадесните видели, че фоторепортерът снима митинга.

Атаката бе осъдена от Асоциацията на кореспондентите на чуждестранна преса и гръцкото правителство. "Асоциацията остро осъжда атаката по-рано днес срещу нашия колега и член на нашия съюз Томас Якоби по време на митинг срещу имиграцията на площад Синтагма", се казва в изявлението. Асоциацията отбелязва, че това е второто подобно нападение срещу Якоби, извършено от представители на същите кръгове, също с рани и кражба на неговото оборудване.

„Ние държим отговорни органите на властта и ги призоваваме да предприемат незабавни стъпки за идентифициране на извършителите“, казаха от асоциацията. Журналистическата организация възнамерява незабавно да се срещне с властите, за да предприеме мерки за осигуряване на безопасността на журналистите, кореспондентите и други лица при извършване на тяхната работа.

„Не можем да допуснем наличието на организирани групи за нападение на подобни митинги, насочени към сплашване на журналистите, които не им харесват“, се казва в изявлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама