Хиляди жени протестират срещу Тръмп във Вашингтон

20:40, 19 яну 20 / Свят 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хиляди жени маршируваха през Вашингтон в събота на вече ежегодно събитие срещу американския президент Доналд Тръмп.

Много протестиращи заявиха, че са ужасени от перспективата Тръмп да спечели още четири години власт на президентските избори през ноември.

През 2017 г., в деня след встъпването в длъжност на Тръмп, над три милиона души се събраха в цялата страна, но оттогава броят им намалява всяка година.

Няколко хиляди протестиращи се събраха във Вашингтон в събота успоредно с други малки събития в Ню Йорк и на други места.

Ким Елиът, 40-годишна жителка на Вашингтон, носеше табела с надпис: "Аз съм още по-възмутена, отколкото бях преди три години."

"Всички знаехме, че Тръмп ще бъде ужасен и той е бил още по-ужасен, отколкото осъзнаваме", каза тя пред AФП, заставайки до седемгодишната си дъщеря, която участваше ентусиазирано в първия си женски поход.

Те се събраха въпреки минусовите температури и леките снежинки. Мнозина от тълпата носеха розови шапки като символ, противопоставящ се на унизителните коментари на Тръмп за жените.

Сред табелите имаше надпис като: „Виждал съм по-интелигентни шкафове в IKEA“ и „Място на жена е в Къщата [Камарата на представителите – бел. ред.]… и в Сената“.

От сцената организаторите поздравиха протестиращите за тяхната "ангажираност, усърдие, дързък език и упоритост" да се борят срещу Тръмп.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама