Частните охранители са против предложените от ДПС промени в Закона за НСО

16:28, 21 яну 20 / Политика 25 1533 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Частните охранители се обявиха против предлаганите промени в Закона за НСО, които предвиждат всички, освен председателя на парламента, президента и премиера, да си плащат за охрана от службата.

ДПС внесе предложение за промяна на Закона за НСО

Според изпълнителния директор на индустриален клъстер „Сигурност“ Татяна Иванова по този начин един държавен орган на бюджетна издръжка би се превърнал в публично-частна охранителна фирма, съобщава БНР. 

„Националната служба за охрана е държавен орган, създаден със специален закон и с определени задължения и не е нормално да се връщат стари порочни практики“, коментира тя.

„Не считам, че НСО трябва да бъде превръщана в един такъв държавен орган с бюджетна издръжка в публична частна охранителна фирма, при категорична липса на яснота къде ще отиват тези пари, ако се вземе това решение. Как ще се харчат тези пари, които са извън бюджета?“, пита Татяна Иванова.

Тя коментира предложението на ДПС охраната от НСО да се заплаща от свързани с националната сигурност лица, за които има основание за охрана, но които да заплащат за това по тарифа, утвърдена от министерството на финансите.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама