Децата на работещите майки са толкова щастливи, колкото и тези на домакините

16:40, 21 яну 20 / Любопитно 25 1447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Когато отпускът по майчинство свърши, много жени чувстват вина, че трябва да ходят на работа, защото лишават детето си от време и грижи, пропускайки едни от най-формиращите години за малчуганите.

Но жените могат да не се терзаят повече и да изпитват угризение, защото проучване на американска специалистка от Харвардския университет изследва щастието при децата на работещите майки в сравнение с майките, които остават вкъщи, съобщи bTV.

Проф. Катлийн МакДжин установява, че децата на работещите майки са също толкова щастливи като възрастни, колкото децата на майките, които остават вкъщи

"Хората все още вярват, че когато майките работят, това по някакъв начин е пагубно за техните деца. Така че откритието ни, че работата на майката не влияе върху щастието на децата в зряла възраст, е наистина важно", казва ръководителката на проучването от Харвардското бизнес училище.

Изследването дори установява позитиви за децата на работещи майки - дъщерите са склонни да печелят повече пари като възрастни, докато синовете са склонни да имат по-равнопоставено виждане между половете и да се оженят за партньорки, които също работят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама