Вучич: Свършихме работата по „Турски поток“, чакаме България

17:48, 21 яну 20 / Свят 25 1790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сърбия се надява да получи първия транзит на газ от „Турски поток“ до края на годината, това заяви сръбският президент Александър Вучич пред РИА Новости, съобщава БГНЕС. 

"Газпром": След критиките на Путин България строи газопроводи по- активно

"Надявам се това да стане до края на годината. Ние свършихме работата си, сега чакаме българската страна да свърши своята и да свърже тръбопроводите. И тогава, надявам се, ще получим първите обеми газ до края на годината", каза той.

"Те казват септември, но аз съм винаги скептичен, затова казвам - до края на годината. Това ще бъде голяма и много важна новина за нашите граждани, както и за индустрията", добави Вучич.

Борисов и Вучич редом до Путин и Ердоган при откриването на „Турски поток“

Газопроводът "Турски поток", който стартира на 8 януари, преминава по дъното на Черно море от Русия до брега на Турция. Част от трасето е изградено по транзитна линия до границата със съседните страни, откъдето сега газът се изнася за Гърция, България, и Северна Македония. В бъдеще (след приключване на изграждането на цялата инфраструктура) газът ще отиде до Сърбия и Унгария. Капацитетът на газопровода с дължина 930 км е 31,5 милиарда кубически метра. м газ годишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама