Бездомни кучета нападнаха две жени в Дупница

08:15, 22 яну 20 25 2447 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Две жени бяха нападнати и ухапани от бездомни кучета в Дупница в рамките на няколко дни. Според потърпевшите, може би става въпрос за едно и също агресивно животно, съобщава Нова телевизия.

Едната от пострадалите е на 84 години - тя едва се е спасила от нападението. Другата жена е с дълбока рана на крака и сериозна уплаха. Потърпевшите искат мерки и агресивните животни да бъдат прибрани в приют.

„При изпълнение на служебните ми задължения бях нападната в гръб от едно куче. Физическата болка се преодолява, психическият шок е много страшен. Бях нападната на обяд. На следващия ден същото куче нападна възрастна жена на същото място. Тя също е нахапана на обяд”, споделя пострадалата Ангелина Пепелджийска, която работи като инкасаторка във ВиК.

„Кучето ме ухапа по десния крак. То е достатъчно голямо, а раната е достатъчно дълбока. Потърсих веднага лекарска помощ. Имам проблеми с кръвоносните съдове. Шокът беше много голям, аз знам, че кръвта ми се разрежда. Ръцете ми бяха в кръв. Опитах се да спра кървенето’, разказва още тя.

Жената вече не е спокойна да извършва служебните си задължения. Тя споделя, че се притеснява и от домашни кучета, водени на повод.

Според Община Дупница приютът за кучета е пълен и там няма място за това агресивно куче. Преди месеци дете беше нахапано жестоко в същия дупнишки квартал. Тогава се взеха мерките и кучето беше прибрано в приют.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама