5 храни, които не трябва да съхранявате в хладилника

21:30, 22 яну 20 / Любопитно 25 3450 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имате чувството, че хладилникът ви всеки момент ще се взриви, защото е препълнен с всевъзможни хранителни продукти? Най-вероятно причината е, че по-голямата част от тях като цяло нямат място в него. Инстинктивно слагаме там свежите плодове и зеленчуци, за да удължим срока им на годност. Възможно е обаче в някои случаи дългият престой на минусови температури да намали вкусовата им стойност, съобщи Нова телевизия.

Лук и чесън - Студеният въздух ще ги изсуши и ще отнеме аромата им. Дръжте ги на хладно и тъмно място, където няма опасност да хванат плесен.

Домати - Ако престоят в хладилника, ще омекнат и ще изгубят вкуса си. Най-добре е да ги съхранявате на стайна температура (по възможност на пряка слънчева светлина). В случай, че вече са разрязани, е препоръчително да ги оставите в хладилника.

Пъпеш - Тук отново основен фактор е той да не бъде разрязан. Тук изборът е по-скоро въпрос на лични предпочитания, тъй като кората е достатъчно твърда и дебела, за да предпази плода от изсъхване.

Цитрусови плодове - Тъй като се отглеждат в мек климат, е безопасно да се съхраняват на стайна температура. Ако са разрязани, непременно ти поставете в кутия или ги увийте в специално фолио и ги дръжте в хладилника.

Авокадо - Най-добре е да се съхранява при стайна температура, ако не е напълно узряло. Ако вече е разрязано с нож, напръскайте го с малко лимонов сок и го поставете в хладилника.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама