Повдигнаха обвинение на мъж заради марихуана за 44 800 лв.

17:55, 22 яну 20 25 2382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем български гражданин за опит да пренесе от България в Турция през ГКПП "Капитан Андреево" 11,2 килограма марихуана на стойност 44 800 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Повече от килограм наркотици са открити в жилище в ж.к. „Дружба“

Предполагаемият извършител В.В. /44 г./ е действал в съучастие с неустановено по делото лице като подбудител и помагач. Разкриването на контрабандата е станало при щателна митническа проверка на лек автомобил, който е бил управляван от обвиняемия В.В. С него е пътувала жена на 28 години.

При проверката в кухините на купето под лявата и дясната пластмасови кори под задните ляв и десен прозорец на автомобила са били открити 40 пакета със зелена суха листна маса, която е реагирала при полеви наркотест на марихуана. Наркотичното вещество и лекият автомобил са били иззети.

С постановление на Окръжна прокуратура - Хасково В.В. е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него, уточняват от прокуратурата.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама