Валиумният изнасилвач остава за постоянно в ареста

11:58, 23 яну 20 25 2611 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сафийският градски съд (СГС) остави за постоянно в ареста известният като "валиумния изнасилвач" Йохан Стелингверф. Нидерландецът е обвинен в две изнасилвания - на българка около Коледа и на унгарка през октомври миналата година.

"Не съм извършил престъпление", каза пред съда Стелингверф, съобщи БНТ. Той заяви, че по време на престоя му в ареста е бил системно бит и тормозен. По негови думи от нидерландското посолство у нас опитали да облекчат ситуацията.

Според съда липсват и обективни данни за насилие срещу Стелингверф в ареста.

Въпреки твърденията на защитата за "чисто" свидетелство за съдимост, според съда, справка в Европейската система за съдимост показва, че през 2010 г. Стелингверф е бил осъден в Нидерлания на 5 години и 8 месеца затвор за изнасилването на две жени и за сексуално посегателство на трета. По-късно защитата обясни пред медиите, че Стелингверф е реабилитиран.

По време на заседанието защитата цитира показания на унгарката, която твърди, че е жертва на нидерландеца. Двамата се запознали миналата година в Будапеща и имали интимен контакт. После продължили връзката си, като жената идвала няколко пъти в България, за да се види с него. Не стана обаче ясно как според нейните показания се развили отношенията им.

По-късно бяха прочетени и други откъси от показанията - жената разказала, че заявила на нидерландеца, че е категорично против садистичния и групов секс, за който той настоявал. Според нейните показания веднъж тя била приведена в безпомощно състояние от нидерландеца, била ударена по главата, осъществил полов контакт въпреки виковете и молбите и да спре. Унгарката споделила и за прорезни рани в областта на гърдите. Решила да се оплаче едва след като се наложило да посети редица лекари в Унгария заради нараняванията си, сред които нарушено зрение заради удара по главата. Идентифицирането на обвиняемия отнело време, защото според унгарката, Стелингверф и се е представил с друго име. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Обискират дома на валиумния изнасилвач

Йохан Стелингверф се сдоби с две обвниения за сексуални посегателства. Те са над българка и унгарка като последното се е случило през октомври, но и двете деяния са съпроводени с принуда чрез сила.

В Нидерландия обвиняемият е познат с прякора си валиумния изнасилвач като има богато криминално досие и според местни медии, в родината му също има жалби от жени, че са били негови жертви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама