Коронавирусът поваля хора по улиците в Китай

16:45, 24 яну 20 25 5977 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публикувано в 7:00, Обновено в 15:35
 
В социалните медии се разпространиха шокиращи кадри, на които са вижда как хора припадат вследствие на мистериозния коронавирус. Видео материалите бързо набраха популярност.

Централният военен съвет на Китай задейства армията за борба с огнището на коронавируса в Ухан. В града са изпратени 40 военни лекари и се строи специална болница, където да бъдат настанени заразените пациенти, предаде БТА.

Военните ще работят в интензивното отделение на белодробна болница в Ухан.

По информация на националната здравна комисия броят на жертвите на вирусното огнище в Китай нарасна до 25, като броят на потвърдените случаи също скочи до над 830, предаде БГНЕС. От Комисията заявиха, че властите са изследвали 1 072 пациенти за които има съмнения, че са заразени с коронавируса.

Засега няма да се въвежда международно извънредно положение заради коронавируса (ОБНОВЕНА)

Шанхайският Дисниленд съобщи, че затваря до следващо решение от този уикенд в отговор на разпространението на болестта.

Междувременно китайските власти добавиха девети град към забрана за транспорт около епицентъра, откъдето се разпространява смъртоносен вирус, с което броят на засегнатите от карантината хора надхвърли 30 милиона.

Властите в Дзинджоу, разположени в провинция Хубей, където за първи път се появи вирусът, заявиха, че прекратяват всички железопътни услуги, водещи извън града. Освен това обществените автобуси, пътнически транспорт, туристически автобуси, фериботи и други корабчета също временно ще спрат дейността си.

МВнР с препоръки към българите граждани заради новия коронавирус от Китай

В Ухан пък започна граденето на нова болница, в която да бъдат настанявани пациенти, заразени с коронавируса.

От ранни зори в петък десетки багери работят на строителната площадка, а болницата трябва да е завършена и оборудвана до 2 февруари. Площта на новата болница ще бъде 25 000 кв.м., в нея ще могат да се лекуват едновременно хиляда пациенти.

Болницата трябва да бъде изградена по модела на болницата „Xiaotanshan” в Пекин, която беше построена за седем дни по време на епидемията от вируса SARS през април 2003 г., за да се справи с големия брой болни. По това време болничният й капацитет достигна хиляда легла, а пациенти от цялата страна бяха лекувани там в продължение на два месеца.

Вирусът вече се разпространи извън Китай, като случаи на зараза са регистрирани в Южна Корея, Япония, САЩ, Виетнам, Сингапур и Тайланд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама