Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

09:57, 24 яну 20 / Политика 25 2527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов обяви, че Комисията по хазарта е била купена, за да си затваря очите за редица нарушени. По думите му последните два състава на Комисията не са упражнявали контрол върху хазартните игри.

“За мене комисията по хазарта е била закупена. Не само този състав, но и предишният. Това е моето мнение. Моето убеждение. Аз не съм съдия или прокурор“, каза той.

Комисията по хазарта е прикрила нарушения на частните лотарии

Според Симеонов това, че Комисията е купена, личало и от многото казина в близост до училища. Той каза още, че никой не контролира продажбата на билети за лотарията, които масово се купуват и от непълнолетни. Симеонов подчерта, че талоните са със статут на ценни книжа и трябва да имат най-малко два защитни знака.

"Фактите говорят, че хазартът не е бил проверяван и е станал територия за огромните динозаври. Нещо като Джурасик парк. Има груби нарушения на лиценза на частните лотарии и той трябва да се вземе", добави лидерът на НФСБ.

Той допълни, че от разговорите си с Горанов е останал с впечатление, че и финансовият министър е на неговото мнение за комисията. Това си личало и от внесения от него законопроект. Валери Симеонов обясни, че работата по него е започнала след първите сигнали за укриване на такси от страна на частните лотарии.

"Чаках удобния момент, за да внеса законопроект за хазарта“, обяви Симеонов в сутрешния блок на Нова телвизия и добави, че това е звездния му миг. Той отрече промените да защитават нечии интереси и обяви, че лично той няма да позволи хазартният бизнес да отиде от едни в други ръце. 

"Никой не ме е посъветвал да внасям законопроекта сега. Пестят се такси от държавата, абсолютно укрити с престъпно със съдействие на Комисията по хазарта и не е редно да търсим нещо друго. Глупости са твърденията, че хазартът ще се прехвърли на някой друг“, каза той.

"Работата ми на политик с възможностите на лидер на по-малка партия е да преценя кога е най-добре да внеса един законопроект. Аз стоях и чаках удобния момент и накрая издебнах момента. Още през 2018 г. внесох първия си проект и не бях подкрепен, след което си направих поуки. Коалиционните партньори тогава не бяха узрели. Правя това по силата на собственото си убеждение“, обясни Симеонов.

Васил Божков: Опитах да говоря с Борисов, не ми вдига

Лидерът на НФСБ разкритикува предупреждението на Васил Божков, че ако законопроектът бъде приет в този му вид, може да не го спазва след това. Симеонов го нападна и за подхвърлената от Божков реплика при втората му среща с феновете на "Левски", че бившият вицепремиер е известен и с това, че е прехвърлил вода към Перник.

"Васил Божков не е безобиден, след като казва, че може да не изпълнява закона. Това, все пак, е известен в обществото бизнесмен. На махленско ниво падна с думите за Перник, а имах добро мнение за него. Човек в живота трябва да свикне, че губи и печели", каза още Симеонов.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама