Фенове на "Ботев" (Пловдив) протестират пред гръцкото посолство в София

12:50, 25 яну 20 25 3225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фенове на Ботев (Пловдив) се събраха пред гръцкото посолство в София с искане за обективно разследване на убийството на Тоско Бозаджийски, предаде репортер на БГНЕС.

28-годишният мъж беше убит в Солун при сблъсъци между наши и гръцки фенове на местния ПАОК. Тоско е блъснат от кола в момент, в който се е опитвал да избяга от фенове на ПАОК след футболното дерби с Арис. Привържениците на Ботев са побратими с тези на Арис и често ги подкрепят във възлови срещи.

„Пред посолството сме да напомним, че няма да забравим Тоско, докато всичко не се реши както трябва. Така ще бъдем оттук-нататък. Ще има нови протести, защото днешният е символичен“, заяви пред медиите бащата на Тоско Георги Бозаджийски.

Той заяви, че до момента има един задържан от общо 15 нападатели, които id били въоръжени и маскирани. „Това е, което знаем от гръцкото следствие“, каза Георги Бозаджийски.

Бащата заяви, че за момента не получават съдействие и отговор от гръцките власти. Същевременно всичко, което е говорено с премиера Бойко Борисов през миналата седмица, е задействано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама