Прошко Прошков: Връзката между София и Перник е важна и за бъдещето

10:22, 26 яну 20 25 2741 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

София няма да спаси изцяло Перник от режима на водата. Планът предвижда да се гарантират необходимите за града количества вода. Без връзката, която ще се изгради, рискуваме да задълбочим кризата и да стане истински проблем. Решението, което е предложено, е добро и възможно за осъществяване. Смятаме, че не е морално, политическо и човешко да откажем вода на Перник, при условие че това няма да застраши водния баланс на София. Това заяви поНова телевизия председателят на Комисията по инженерна инфраструктура в СОС Прошко Прошков. 

Перничани искат истината за източването на язовира

„Най-големият проблем и това, което притеснява хората, е, че когато говорим за гаранции, това остават просто едни думи, хвърлени в пространството. Министри, кметове, общински съветници дават гаранции, но нямат отговор, ако ги питаме какво точно смятат да направят, за да гарантират, че няма да има проблем”, обясни независимият общински съветник Борис Бонев. 

Акцент на деня: Перничани, ще си почакате...

„Би било огромна спекулация да кажа какъв е процентът вероятност София да остане без вода. При голяма авария на Рилския водопровод, дори без да водоподаваме към Перник, част от столицата ще бъде със затруднено водоподаване. Това е факт и към момента при аварийни ситуации”, добави Прошков.

„Язовир „Студена” преливаше преди няколко години. Днес Перник е на воден режим. Това, че в момента някой твърди, че в язовир „Искър” има достатъчно вода за следващите години, може рязко да се промени. Хората хора, които докараха кризата в миньорския град с лошото си управление, могат да го направят и в София”, заключи Бонев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама