Необходими ли са по - строги наказания за децата - убийци?

18:24, 26 яну 20 / Общество 25 1335 Topnovini
Децата стават все по - жестоки, все по - изобретателни и с все по-нови технологични средства в девиантното си поведение. Факт е, че изтезанията над деца вече са платени, защото е много по-лесно да причиниш зло на някого, когото не познаваш. Факт е, че в интернет тормозът на деца започва още докато са малки. Това коментира в предаването „Неделята на NOVA” психологът Ани Владимирова.
 
 
„Не става въпрос за приравняване на наказанията, които се полагат за непълнолетни и пълнолетни. Става въпрос за хората, навършили определена възраст – 16 или 17 години, съдът да прецени и да им наложи наказанието, което съответства за това престъпление. Въпросът е те да нямат абсолютната гаранция, че каквото и да е такова да извършат ще получат намалена присъда”, посочи Маноил Манев, депутат от ГЕРБ и вносител на промените в Наказателния кодекс. Той уточни, че става дума за определени престъпления – убийства, блудства, престъпления срещу личността и други.
 
Според адвокат Марин Марковски извършителите на убийства, навършили 17 години трябва да се наказват със затвор от 5 до 20 години, като съдията трябва да прецени какъв размер на присъдата да постанови. По думите му децата до 14 - годишна възраст не носят наказателна отговорност и за това биват избирани за разпространителни на дрога, например.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 48 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.