Oръжия и снимка на Хитлер откриха в дома на самоубилия се в ДАНС

15:06, 28 яну 20 25 2937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 127, ал. 1 НК – склоняване към самоубийство на друго лице, когато е последвало такова, съобщиха от прокуратурата.

Мъж се самоуби в сградата на ДАНС

Вчера в сградата на ДАНС, непосредствено преди да премине през металдетекторна врата за охрана и контрол на достъпа, мъжът (с инициал К.) се простреля в главата със самоделно огнестрелно оръжие – писалка, тип „оса“. Същият е бил призован за даване на обяснения по образувана прокурорска преписка. По непотвърдена информация става дума за проверката във връзка с провеждането на Луковмарш, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев.

Още вчера от публикации в медиите стана ясно, че мъжът е член на УС на сдружението "Българския национален съюз", което е организатор на траурно факелно шествие в памет на ген. Христо Луков. Той обаче от години не е участвал активно в работата на националистическата организация.

Гешев проверява сдружението, организиращо Луковмарш

Материалите по делото са докладвани на дежурен прокурор в СРП, като по-късно вечерта е извършено претърсване и изземване в дома на К. Открити са голямо количество оръжия и боеприпаси, които са иззети като веществени доказателства. На една от снимките, предоставени от прокуратурата от дома на мъжа, се вижда и снимка на Хитлер, поставена в шкаф с оръжия. Предстои назначаване на необходимите експертизи и провеждане на други действия по разследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама