Официално: „1 от 5 милиона“ излиза на предстоящите избори в Сърбия

21:26, 28 яну 20 / Свят 25 2162 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сдружението „1 от 5 милиона“ обяви днес, че ще участва в предстоящите избори, за да попречи на "троянците" да вземат още един мандат, съобщи БГНЕС.

"Ще попречим на измамниците и "троянците" да измамят народа отново и да ни ядат още четири години и така да поддържат сегашната власт", заяви представителят на сдружението Валентина Рекович.

Сърбия отива на избори, опозицията бойкотира вота

Тя добави, че сдружението, което организира протести в Белград повече от година, вече няма да участва и заяви, че отсега нататък опозицията ще има възможност да "защитава идеята си за бойкот" всяка събота.

Обяснявайки решението на сдружението да отиде на урните, Рекович каза, че изборните условия в Сърбия не са се подобрили, но че някои партии трябва да бъдат възпрепятствани да влязат в парламента единствено поради държавната "инфузия" и че сдружението "само се опитва да спаси държавата, като вземе нещата в свои ръце“.

„Когато влезем в парламента, тогава ще проведем истинския бойкот“, каза Рекович. Тя добави, че "1 от 5 милиона" ще излезе като независим кандидат на изборите.

Веднага след като „1 от 5 милиона“ обяви решението, един от членовете му, Сърджан Маркович, се оттегли от него, тъй като не е съгласен с решението за излизане на изборите, като отбеляза, че остава на идеята за бойкот. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама