Започва проверка в пловдивска гимназия заради сигнал за насилие над ученик

21:46, 28 яну 20 / Общество 25 2317 Topnovini
1

Полицията започва проверка в пловдивска гимназия заради сигнал за насилие над ученик. Агресията е станала в Гимназията по архитектура, строителство и геодезия, съобщава Нова телевизия.

Пострадал е деветокласник, който е със счупена ръка, след като е ритан от две други момчета в гимназията. Пострадалият ученик е претърпял операция. Заради случая на агресия двамата негови съученици предстои да бъдат наказани.

Разследват случай на домашно насилие над дете в Габрово

Случаят излиза на светло след публикация в социалните мрежи от майката на пострадалото момче. На видеоклипа се вижда как двама ученици предизвикват своя съученик да скочи високо. В момента, в който той е във въздуха, те удрят краката му. Той пада на земята и счупва китката на ръката си.

„Той изпитваше ужасна болка, припадаше почти от болка. По спешност отидохме в хирургиите, където му направха операция. Счупена ръка, изместена и лекарят се наложи да сложи два импланта, за да фиксира костта. И пак е малкият дявол, защото можеше да бъде и вратът, можеше да бъде счупен таз и нещо по-сериозно да бъде”, разказва майката на пострадалия ученик. Според нея в случая става дума за брутална агресия, а не игра за забавление.

Пред директорката учениците, предизвикали инцидента, приизнали, че имитирали видео от известно мобилно приложение. „И двете момчета ми казаха, че съжаляват за това, което се е случило и въобще не са помислили, че ще има такива последствия и ще стане такъв неприятен инцидент”, каза Мариана Спасова, директор на училището.

Момиче пострада след сбиване в училище заради момче

Психолозите твърдят, че след манията с опасните селфита, сега на мода сред подрастващите са този вид скечове, които учениците снимат с телефоните си и качват в интернет каналите. „Обикновено те избират един, който е слаб, зевзек и му казват искаш ли да бъдеш един от нас. Значи трябва да правиш каквото ти казваме и това е един вид този човек да бъде малтретиран, унижаван и всички да си правят смях на негов гръб. Но тук не се отчита един много важен факт, че тази игра е много опасна. За това съветвам родителите да преглеждат клипчетата, които децата им качват в интернет”, коментира психиатърът д-р Веселин Герев. 

Двамата провинили се ученици са разпитани от полицията и срещу тях прокуратурата ще образува дело. Веднага след грпната ваканция Педагогическият съвет в гимназията ще реши какво наказание да им наложи. „Най-голямото наказание е преместване в друго училище или преминаване в самостоятелна форма на обучение”, каза директорката на ПГСАГ – Пловдив.

Родителите на пострадалото момче все още обмислят дали да съдят съучениците му. Веднага след грипната ваканция в училището ще влязат психолози, които да обяснят на децата как да преодоляват агресията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани