Радев: Атаките срещу семейството ми придобиват уродливи измерения

11:25, 29 яну 20 / Политика 25 3221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За съжаление вчера прокуратурата девалвира две важни за опазването на държавността понятия – „държавна измяна“ и „нарушение на Конституцията“, като ги употреби като медийна сензация в запитването до Конституционния съд, а впоследствие ги мотивира със записи, в които всички внушения се самоопровергаха“. Това заяви държавният глава Румен Радев пред журналисти преди срещата си със студенти в Техническия университет в Габрово, съобщиха от президентството.

Прокуратурата подозира, че президентът е осуетил проверка срещу съпругата си

Атаките срещу мен и семейството ми не са спирали, но вече придобиват уродливи измерения и се водят без оглед на средствата“, посочи още президентът.

По думите му тези практики показват още веднъж колко остро стои въпросът за промени в Конституцията в посока съдебна власт и нейната независимост. „От независимостта на прокуратурата зависи как ще изглежда и държавността в България“, коментира още държавният глава.

Десислава Радева коментира записите на президента

Toва е първият коментар на Румен Радев, след като вчера прокуратурата пусна записи от телефонни разговори на началника на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, като за един от тях се предполага, че е с президента. От съдържанието им държавното обвинение смята, че той е участвал в осуетяването на проверка на КПКОНПИ срещу съпругата си Десислава Радева. Досъдебното производство обаче е спряно преди дни, тъй като по Конституция президентът не може да бъде разследван. Днес главният прокурор Иван Гешев разпореди прокуратурата да прекрати всякакви контакти с президентството, освен официална писмена кореспонденция, до произнасяне на Конституционния съд по отношение на тълкуването на имунитета на държавния глава.

Нямам желание да коментирам разпространените от прокуратурата записи, заяви пред БНТ другият замесен в случая - командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама