Тридневен траур в община Сливо поле след тежката катастрофа на пътя Русе-Силистра

11:32, 29 яну 20 25 2906 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В община Сливо поле е обявен тридневен на траур в памет на жертвите на жестоката катастрофа, станала снощи по пътя от Русе към Силистра, при която на място загинаха момиче на 17 и момче на 18 години, а други трима бяха тежко ранени и все още с опасност за живота, съобщи БНР.

Тежка катастрофа затвори пътя Русе-Силистра, има загинали

Всички деца, които са пътували в автомобила на 28-годишна своя позната, са от Сливо поле и ученици на ПГ по икономика и управление "Елиас Канети" в Русе. Те са се прибирали от училище, когато по пътя за Силистра ТИР предприема маневра и навлиза в тяхната лента за движение, за да направи обратен завой и да се отправи към граничния пункт "Дунав мост".

Вследствие на това лекият автомобил с децата се удря челно в камиона и на място загиват момичето и момчето. Останалите трима са откарани с тежки травми в Университетската болница "Канев" в Русе. Там са шофьорката и две сестрички на 15 и на 17 години.

Въпреки че има знак за забранен обратен завой, той се нарушава постоянно от тежкотоварните автомобили, тъй като съществува просека между двете платна. Тя трябвало да бъде затворена, макар и с леки прегради от страна на Община Русе. Такова решение е било взето още преди месец, но не са последвали никакви действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама