170 души достигна броят на жертвите на коронавируса в Китай

08:10, 30 яну 20 25 2387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Броят на починалите в Китай от новия коронавирус достигна 170 души, а над 1700 нови случая на заразени бяха установени в страната, съобщи китайското правителство, цитирано от Франс прес и БТА.

От новите смъртни случаи 37 са в провинция Хубей и един е в провинция Съчуан.

Общият брой на заразените е около 7700, което надвишава броя на хората, които бяха заразени от тежкия остър респираторен синдром. Този коронавирус отне през 2002 и 2003 г. живота на 774 души, от които 349 в Китай.

Финландия потвърди първи случай на коронавирус

Междувременно стана ясно, че всички финансови институции на страната към днешна дата са отпуснали общо 27,3 милиарда юана за помощни средства за превенция и контрол на епидемията.

Трима от общо 206 японци, евакуирани от китайския град Ухан, са заразени, съобщи тази сутрин японското министерство на здравеопазването. Те ще бъдат лекувани в болница в Токио, която е специално подготвена за приемането на такива пациенти.

Две българки са под наблюдение за китайския коронавирус

Още 210 души бяха върнати в Япония със самолет тази сутрин. Предстои и те да бъдат изследвани за болестта.
В края на декември китайските власти съобщиха за огнище на пневмония с неизвестен произход в гъсто населения град Ухан в провинция Хубей. Експертите установиха, че причинителят на заболяването е нов вид коронавирус, а медицинското му обозначение е 2019-nCoV.

СЗО коригира оценката си за коронавируса - висока заплаха за света

Известни са около 7 736 случая на заразени до момента във всички китайски провинции, 170 души са починали от усложнения, а 126 души са били излекувани. За още 12 167 се подозира, че са заразени.

Вирусът се предава по въздушно-капков път на разстояние между един и два метра, както и чрез контакт – чрез докосване на очите с мръсни ръце.

Световната здравна организация решава дали да обяви извънредно положение заради коронавируса.

Над 130 жертви на коронавируса в Китай - повече от голямата епидемия от SARS през 2002-а

Експертите се събират днес, като на предишното заседание решиха, да не предприемат подобна мярка. Но оттогава болестта достигна общо 16 държави, а случаите в Китай се увеличиха значително.

Експертите все още не знаят всичко за заразата. Генералният директор на организацията каза, че съжалява, че в предишни доклади СЗО е обявила нивото на глобална заплаха като "ниско" и сега го смятат за високо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама