Грета Тунберг патентова името си

09:55, 30 яну 20 / Свят 25 2316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Имената на Грета Тунберг и движението й ще бъдат патентовани. 17-годишната екоактивистка заяви, че запазената марка ще "предпазва движението и името й” от използването им с търговска цел. Тунберг създаде фондация, с цел да има прозрачност по отношение на финансирането на движението, предава БГНЕС като цитира „Дойче Веле”.

Климатичната активистка Грета Тунберг се стреми превърне в запазена марка името си и името на кампанията „Петъци за бъдеще“ - ход, целящ „защита на движението и неговите дейности“, написа тя в Instagram.

В публикацията си в платформата за споделяне на снимки Тунберг каза, че тя и колегите й нямат „абсолютно никакви интереси към търговските марки, но за съжаление това трябва да се направи“.

Тунберг заяви, че запазената марка е необходима, тъй като нейното име и името на движението „постоянно се използват за търговски цели без каквото и да било съгласие“. "Това се случва, например, в маркетинга, продажбата на продукти и хората, които събират пари от мое име или от името на движението", написа тя.

Петъци за бъдеще” е глобално движение, основано от мен. То принадлежи на всеки, който участва в него, преди всичко на младите хора. То може - и трябва - да не се използва за индивидуални или търговски цели“, добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама