Коронавирусът блокира круизен кораб с 6 000 пътници в италианско пристанище

20:10, 30 яну 20 25 2912 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Круизният кораб "Costa Crociere", превозващ около 6 000 пътници, е блокиран в пристанището на Чивитавекия, след като при двама туристи от Хонконг бяха установени симптоми на вирусно заболяване, съобщи БГНЕС.

170 души достигна броят на жертвите на коронавируса в Китай

Те са двама съпрузи и са настанени в санитарното помещение на борда на кораба. При тях е установено, че имат треска и респираторни проблеми.

Двойката се е качила на кораба, който извършава круиз по Средиземно море, преди няколко дни от Савона. На 25 януари те пристигнали на миланското летище „Малпенса“. Група лекари вече са на борда, за да ги тестват за наличието на новия тип коронавирус.

На останалите пътници на кораба все още не е разрешено да слизат на брега.

Карикатура за коронавируса разпали дипломатически спор между Дания и Китай

Обновена в 20:10 часа 

Първите резултати от изследванията за новия коронавирус на пътниците на италиански круизен кораб "изглеждат отрицателни", предаде ДПА, като се позова на властите.

"Първите резултати изглеждат отрицателни, но да изчакаме окончателните резултати", заяви представител на италианското министерство на здравеопазването, цитиран от БТА. "Здравните органи проверяват ситуацията", каза пред ДПА говорител на круизния оператор на кораба, компанията "Коста Крочиере".

 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама