Спират маршрутка №35

18:55, 30 яну 20 25 2266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Маршрутка №35 спира да се движи от понеделник, това заявиха от Столичната община, съобщава БГНЕС. Причината е, че превозвачът „Борекс транс“ е прекратил договорните си отношения с общината, защото, най-вероятно, маршрутът от 32 км в посока не е финансово изгоден за фирмата. 

От понеделник пътуващите по линията, която обслужваше пътници от „Малка Враждебна“, „Кривина“, „Бусманци“, „Абдовица“ и стигаше до „Люлин 1“, преминавайки през центъра на града, трябва да търсят нова алтернатива или да използват градския транспорт.

Шофьор на маршрутка наръга мъж в квартал „Люлин“

Заради затрудненията, които ще създаде спирането на маршрутката софийските села „Бусманци“, „Казичене“, „Кривина“ и „Абдовица“ са започнали съвместно да подготвят подписка с искане да се оправи разписанието на автобусите. По думите на жителите на района сега трите линии минават в рамките на 10 мин., след което хората чакат по спирките по 50 мин.

От Столична община обявиха, че заради спирането на маршрутката ще бъде сгъстен интервалът на движение на автобусна линия 14, която прави връзка с метрото в жк „Дружба”. Стана също ясно, че в понеделник районният кмет на „Искър“ Ивайло Цеков свиква среща с отговорните лица, с които ще обсъди транспортният въпрос в района.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама