Борисов свиква спешна среща заради коронавируса

12:04, 01 фев 20 25 2866 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят Бойко Борисов ще проведе съвещание във връзка с мерките за ограничаване и разпространение на коронавируса в България.

На срещата ще присъстват вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Днес се очаква да бъдат евакуирани нашите сънародници, които бяха блокирани в Ухан – огнището на коронавируса в Китай.

Вероятно двама от тях ще пристигнат в България. Трима са пожелали да напуснат Китай, единият от тях обаче е с двойно гражданство и вероятно ще остане в Германия.

Утре евакуират трима българи от Китай

Веднага след завръщането си в България, те ще бъдат настанени във Военномедицинска академия (ВМА), където ще останат за наблюдение в помещения със специален достъп. Преди това ще бъдат поети от медицински екипи още при качването си в самолетите на транзитните летища, през които ще преминат.

Извънредно положение в САЩ заради коронавируса

Междувременно турски военен транспортен самолет с граждани на Турция, Азербайджан, Грузия и Албания излетя тази сутрин от Ухан, Китай, за да евакуира гражданите от града-огнище на новия коронавирус, предаде РИА Новости, позовавайки се на турското министерство на отбраната.

По-рано турският външен министър Мевлют Чавушоглу обяви подготовката за евакуация на 49 души от Ухан, сред които 34 турски граждани, седем азербайджанци, седем грузинци и един албанец.

Чавушоглу увери, че са предприети всички санитарни и епидемиологични мерки за безопасното превозване на пътници. След пристигането на самолета от Турция, хората ще бъдат поставени под карантина.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама