Изпълнителният директор на "Националната лотария" е в неизвестност

15:30, 01 фев 20 25 6776 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изпълнителният директор на "Националната лотария" Димитър Ганев е в неизвестност. Той не отговаря на телефона си и не се знае къде е, съобщава Novini.bg.

Предполага се, че Ганев е избягал от Турция, където беше за последно. Той отиде в южната ни съседка на лагер с ФК "Левски" преди дни, където изгледа контролата с "Пюник" в Анталия.
Димитър Ганев е един от заподозрените във връзка с разследването на прокуратурата срещу Васил Божков във връзка с колосалните неизплатени данъци към държавата от "Национална лотария" за предходните пет години. Като ръководител на "Националната лотария" той е и пряко отговорен за подаването на нечетливи годишни отчети години наред с цел укриване да реалните финансови параметри на фирмата.. Именно затова и той най-вероятно се е укрил. Вчера е бил задържан брат му - Милен Ганев.  /на снимката/

Васил Божков е арестуван

Димитър Ганев, заедно с по-големия си брат Милен, държат 44% от собствеността на „Национална лотария” чрез фирмата си „ЛотоБГ”. 51% от бизнеса държи г-н Васил Божков,  а 5% е делът на г-н Георги Попов.

Да припомним, че на 22 Октомври 2019, в интервю за Mediapool изпълнителният директор и един от създателите на "Националната лотария" Димитър Ганев, който е ИТ специалист и има редки медийни изяви направи следните изказвания:

Само преди дни Васил Божков хвърли цялата вина на Димитър Ганев с изказването си, че "Национална лотария" има менижджмънт, който решава нещата.

Божков предлагал подкуп от 10 хил. лв. на ден

"Ако компанията ми дължи пари, нека съставят актове. Тя е достатъчно богата за да плати глобите“, категоричен е Божков. "За няколко години е спечелила няколко стотин милиона лева, но не и толкова, колкото казва Гешев", стана ясно от думите му. Той напомни, че е акционер в „Националната лотария“ и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънта (бел.р. Димитър Ганев, изп.-директор на "Национална лотария"). Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери?, коментира Васил Божков в ефира на bTV.

Васил Божков пък вече е бил задържан в Обединените арабски емирства, като главният прокурор Иван Гешев съобщи, че очакват официалната информация от тамошните власти. Срещу избягалия бизнесмен има повдигнати няколко обвинения, сред които такова за водене на организирана престъпна група, рекет, заплахи за убийство.

Решават на кои от задържаните да повдигнат обвинения след акциите в хазарта

Днес стана ясно, че настоящият шеф на Комисията по хазарта Александър Георгиев също е бил задържан като е направил пълни самопризнания за престъпната схема, по която лорарийните игри на бизнесмена са заплащали по-ниски от законноопределените такси.

Прокуратурата пък поиска мярка "Задържане под стража" на бившия шеф на Комисията Огнемир Митев. По информация не БНР във Виена е бил арестуван близкия съдружник на Божков Борис Бекяров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама