Връщаме в Италия 28 контейнера с отпадъци

15:07, 02 фев 20 25 2736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

28 от пристигналите 127 контейнера с италиански боклук на пристанище Варна-запад получиха разрешение за реекспорт. Това обяви във Варна главният прокурор Иван Гешев, който лично дойде на пристанището, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

Част от товара, пристигнал на пристанището от 9 октомври до 25 ноември 2019 година, получил разрешението след работно съвещание в прокуратурата. По вноса на контейнерите с отпадъци от Италия се води досъдебно производство в Районната прокуратура във Варна.

Смесеният боклук, който е манифестиран като пластмасови отпадъци и каучук, а съдържа текстилни, стъклени и дървени отпадъци, ще бъде върнат на изпращача – италианската фирма „Дентиче пантелоне“ от град Салерно.

Връщаме в Италия боклука от Плевен, Варна и Батак

Получател на 127 контейнера е фирма „Блацион“ ООД, която е регистрирана в София. Отпадъците от Италия са били предназначени за „Trash Universe“ ЕООД в град Гълъбово, където е трябвало да бъдат изгорени.

Реекспортът ще бъде осъществен от контейнерния превозвач „Maersk“. 40-футовите контейнери с италиански боклук са в режим временно съхранение до 90 дни, чийто срок е изтекъл за по-голямата част от тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама