500 кг е задържаният кокаин в София

17:40, 02 фев 20 25 3548 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Около 500 килограма е задържаният преди дни кокаин, импрегниран в кашони с цитрусови плодове, съобщи във Варна главният секретар на МВР Ивайло Иванов, предаде Нова телевизия.

Разбиха наркогрупа в София

"Кашоните са над 6700, а данните на МВР сочат, че от кашон би трябвало да се извлече между 80 и 100 грама наркотик. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро", посочи Иванов. Според информацията на МВР наркотикът е с изключително висока чистота. Като се примеси и пусне в дилърската мрежа стойността му става близо 100 милиона лева.

Главният секретар каза, че кашоните са прибрани на сигурно място и се охраняват, а едва днес сутринта е приключило разтоварването на цитрусите от тях. "За нас това е нов начин за пренасяне на наркотик и трябва да успеем да го извлечем от самата хартия", коментира Ивайло Иванов.

Кокаинът е стигнал по море до Европа, а след това по суша до България. Най-вероятно дрогата е предназначена за българския пазар.

Специализираният съд остави в ареста Огнян Асенов и Красимир Керемедчийски, бивш шеф на столичната митница, съобщиха от прокуратурата. Търговски дружества на обвинените са били крайни получатели на контейнерите, натоварени с "кокаиновите" кашони с плодове. Празен кашон с кокаин е намерен и иззет от разследващите в багажника на личния автомобил на единия. 

В петък на зеленчуковата борса в Слатина беше открито огромно количество кокаин - кашони напоени с наркотичното вещество. Пратката е пристигнала у нас от страна извън Европейския съюз. Заловеният кокаин е с много високо качество и е около стотина килограма. При акцията бяха заловени трима души, между които и бивш шеф в митниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама