Пуснат ли е от ареста единият от Братя Ганеви?

17:30, 02 фев 20 25 8315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Милен Ганев, единият от двамата братя- мениджъри на „Националната лотария” и съдружник на Васил Божков, е освободен от ареста, по неофициална информация. Твърдението се тиражира в неделния ден, а все още официален отговор не е получен.

ТОПНОВИНИ потърси МВР за коментар. Оттам бяхме пренасочени към прокуратурата. От Специализирания наказателен съд нямат информация това да е факт. Все още не можем да осъществим контакт с говорителя на главния прокурор. Продължаваме да търсим информация дали това се е случило, и ако да защо?

Междувременно братът на Милен Ганев - Димитър, продължава да е в неизвестност, след като напусна изненадващо лагера на “Левски” в Турция.

Снимка: БГНЕС

Ако освобождаването на задържания съдружник в “Националната лотария” е факт, е странно на фона на заключенията от доклада на АДФИ, както и на изнесените в последните дни данни за нечетливи финансови отчети, които компанията съзнателно е подавала няколко години подред. Съдружникът с най-малък процент в хазартния оператор - Георги Попов, е арестуван в ОАЕ, заедно със самия Васил Божков, както и с Александър Тумпаров.

Милен и Димитър Ганеви имат около 8 пъти повече акции от Попов и са вторият най-голям акционер в компанията. Те ръководят оперативно и всеки аспект от бизнеса на “Националната лотария”, респективно - знаят всичко, случило се във фирмата от самото й създаване. В едно от последните си телефонни интервюта Васил Божков заяви, че е само акционер и ако компанията дължи пари, отговорен е мениджмънтът.

Аз съм си платил всички данъци, защо не са обвинени други акционери”, попита Божков в ефира на bTV. Още в първите часове след акцията в офисите на “НОВЕ Холдинг” се заговори, че братя Ганеви се готвят да последват съдбата на братя Галеви, бягайки в чужбина. С това е свързана и една от основните версии за освобождаването на Милен Ганев.

ВЕРСИЯ ПЪРВА: БРАТ ПРИ БРАТА ОТИВА

За всички запознати с бизнеса и живота на Милен и Димитър Ганеви е ясно, че двамата имат твърде силна братска връзка. Двамата ходят почти навсякъде заедно, дори делят общ кабинет в сградата, наета от “Националната лотария”.

Според едната основна версия, властите нарочно освобождават Милен Ганев, за да ги “отведе” по-лесно и бързо до брат си, който продължава да е в неизвестност. След като бъде установена връзка и с Димитър, двамата отново може да бъдат задържани в хода на разследването на хазартния бизнес на Васил Божков.

Едно от повдигнатите обвинения срещу бизнесмена е за създаване на организирана престъпна група. Няма как братя Ганеви да не са част от такава (ако обвиненията се докажат), тъй като те движат оперативно хазартния бизнес на Божков.

Въпреки че те имат миноритарен дял в него, без Ганеви “Националната лотария” днес нямаше да има това покритие и приходи.

ВЕРСИЯ ВТОРА: МИЛЕН ГАНЕВ - ЗАЩИТЕН СВИДЕТЕЛ

 Източници, запознати с хода на разследването от последните дни, споделят, че голяма част от най-приближените до Васил Божков хора доста охотно споделят пред Прокуратурата факти и обстоятелства, свързани с хазартната империя и другите му бизнеси. Вероятно част от най-близките на бизнесмена ще станат защитени свидетели, а други (като Александър Георгиев, който направи пълни самопризнания) - ще пледират за по- ниски присъди в съдебна зала. Вероятно Милен Ганев е от първата група, тъй като на неговия арест не се наблегна толкова много в последните дни. Виждайки хода на нещата е много вероятно Ганев да е предпочел да съдейства напълно на властите, за да спаси себе си и брат си.

Това води и до възможната ВЕРСИЯ ТРЕТА: ГАНЕВИ КАТО ЦЕКИТЕ

Възможно е при разпитите Милен Ганев да е споделил в Прокуратурата версия, подобна на тази, която в последните седмици тиражират братята- съдружници с Божков в efbet и станали популярни като “Цеките”. Това, на практика, ще означава, че братя Ганеви ще хвърлят цялата вина върху Васил Божков и ще пледират, че те са създали бизнеса с “Националната лотария”, а Божков им го е отнел. Не е ясно доколко обаче тази версия би издържала. Запознати с бизнеса и ходовете на Милен и Димитър Ганеви твърдят, че те сами са пожелали да обединят сили с Васил Божков, загърбвайки досегашните си партньори и контрагенти. Целта е била да се възползват от връзките и подкрепата му при развитие на лотарийния бизнес.

Коя от версиите ще се окаже достоверна и как ще продължи дейността на Милен и Димитър Ганеви - предстои да разберем. До момента не е ясно и кой управлява бизнеса на “Националната лотария” и какво става, ако някой днес изтърка билетче и научи, че печели 500 000 лв. Не е ясно и как акциите от последните дни влияят върху бизнеса на най-големия и печеливш лотариен оператор в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама