Филчев: Гешев е решителен човек

18:00, 02 фев 20 25 3367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още преди време казах, че смятам Иван Гешев за решителен човек, а обществото има нужда от това. Престъпниците в затвора. Това коментира в ефира на Нова телевизия бившият главен прокурор проф. Никола Филчев.

"Има сериозна необходимост от тълкуване на нормата от Конституцията относно имунитета на президента. Касае се за потребност, а не за някакви задявки с президента. Става дума за рутинни действия на прокуратурата, които не са нито подвиг, нито някакви драматични изпълнения, че да пораждат толкова вълнение в обществото", посочи Филчев във връзка с искането на Гешев да се тълкува имунитета на държавния глава.

Гешев: Не може главният прокурор да бъде привикван с SMS-и в президентството

„На 100 метра от Съдебната палата, в неговата си къща, президентът обсъжда мястото и ролята на прокуратурата. Целта на неговите дебати била да се извади прокуратурата от съдебната система. Но когато това се случи, тя щяла да се предаде към партийната власт, която се формира от управляващата партия. Следователно изваждаме прокуратурата от независимата съдебна власт и я даваме в ръцете на управляващата партия. Това ли е целта на конституционните промени, които възнамерява да проведе Радев?”, запита Филчев.

Президентът търсил Гешев заради шпионския скандал, а не за имунитета

Той коментира и SMS-а, изпратен до Гешев от президентството. „Някаква секретарка призовала главния прокурор да се яви в президентството с SMS. Това ми изглежда като една неподходяща шега. Мен никой не ме е викал с SMS. Първанов ходеше по терлици, за да не ме дразни, защото знаеше, че съм нервен. Не се шегувайте с прокуратурата. Това е държавна работа и там няма емоции”, категоричен е Филчев.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен АСЕН ИЛИЕВ 22:42, 24 авг 20

ДРУГАРЯ ГЕШЕФФФ, ЩЕ СЕ СПРАВИ.
АЗ ВЯРВАМ В НЕГО

2 Анонимен АСЕН ИЛИЕВ 22:46, 24 авг 20

ТОВА ЧЕ ДРУГАРЯ ГЕШЕФФФ ПРЕБИВАШЕ ЛИЧНО ЗАДЪРЖАНИТЕ В ДИРЕКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА, НЕ Е ИСТИНА!
С ПРЪСТ НЕ ГИ Е ПИПНАЛ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама