Важното за теб: Ани Владимирова - да си автор на живота си не е вродено

10:00, 03 фев 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 8149 Любомира Николова

Следващият ни гост в поредицата „Важното за теб с Ники Кънчев“ е психологът Ани Владимирова.

16 години консултира хората чрез интернет, един от пионерите в тази сфера. На какво не се е научила Ани Владимирова вижте във видеото:

 

„Ако се движиш равномерно изоставаш, за съжаление – трябва да тичаш“, казва тя.
По думите и в България има много големи разлики между града и селото, както между хората с много висок стандарт и тези, които са на ръба на нищетата.„Именно тази разлика и шарения ни кара да се свързваме и да се хващаме за малките неща, които са в нашия периметър“.

Според психолога Глобалното мислене за съжаление не ни е много присъщо.

В момента в България има много различни поколения и комуникацията между тях е много трудна. Една от големите разлики са ценностите, което е голяма бариера“, дава за пример Владимирова.

Един от големите проблеми на съвременния свят е не, че не се стремим към успеха, а че не може да се спираме. „Нямаме спокойстиве и не изпитваме радост от момента“.

„Най-важното е да се спрем за секунда, да се огледаме и да видим какво притежаваме. Трябва да намерим мир и център в себе си“, категорична е Владимирова.

Каква е рецептата за съотношението работа-щастие?

„Начинът на работа се промени изцяло. Новите поколения живеят във виртуален свят – в интернет и имат илюзията, че са свободни и активни. Физическата активност я компенсират във фитнеса – те се променят като неврофизиология и отговорите тепърва ще се намерят“, обяснява тя.

Също така смята, че животът offline трябва да бъде достатъчно обемен и сериозен като процент и трябва да имаме реални-живи контакти с хора.

„Сурогатните/паралелни връзки отчуждават хората и те стават егоцентрични, а това ги прави нещастни“, дава за пример Ани Владимирова.

„Няма кариерно развитие без развитие на личността. Има все повече социални придобивки и все повече социално поведение. Факт е, че има много развиващи се фирми във всички сфери“, посочва още Ани.

Тя припомни, че да си автор на живота си не е вродено, то се учи и възпитава.

Важното за Ани Владимирова е да вижда смисъл от това, което прави.

Още по темата вижте тук.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани