Плевнелиев: Радев е нарушил закона

08:33, 03 фев 20 / Политика 25 2759 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Разпространените от прокуратурта СРС-та показват същността на държавния глава. "В продължение на 3 години той се вживяваше като морална алтернатива на всички останали - добрият генерал, който плюеше всеки ден – ето, виждате, че не е никаква алтернатива. Това е един човек, който в качеството си на ръководител на ВВС е погазил закона. Това коментира в предаването „Здравей, България” Росен Плевнелиев, президентът на България - 2012-2017.  

Бойко Рашков: ВСС да разгледа записите с президента

"Всеки, който е нарушил закона, трябва да се знае и ние да сме наясно", смята Плевнелиев."Той няма и не може да мисли, че има абсолютен имунитет. Морално той се провали – за върховенството на закона не му вярваме, той го наруши", подчерта той. Според него Румен Радев е работил само за имиджа си и се готвел да прави партия. 

"Хората не обичат хора, които се борят за властта, а обичат такива, които служат на хората. Радев ще се бори и за втори мандат и поради друга причина. Вижте, той е нарушил закона през 2014 г. Сега се ползва с имунитет, този имунитет ще падне през 2021 г. Ето ви още една причина той да играе за втори мандат, просто за да избяга от правосъдието", коментира Плевнелиев.

Проф. Близнашки: Абсолютен имунитет на президента няма

"Ако той отиде в Москва на 9 май, за да обслужи руският национален интерес и да посочи една  България, която беше окупирана, имаме сериозен проблем", заяви Росен Плевнелиев.

За работата на прокуратурата

Дълги години обвинявахме прокуратурата, че не е ефективна, че не е активна. Сега виждаме, че се работи на високи обороти. В продължение на десетилетия очаквахме прокуратурата да стигне до високите нива, до най-богатите българи, до олигарсите. Това започва да се случва, това е добро намерение.”. 

„За мен проблемът е само един – след като прокуратурата може да стигне до президента, когато има съмнение, че е нарушил закона, както и до най-богатия мъж, когато има съмнение, че е нарушил закона, това е добре, защото никой вече не е имунизиран. Въпросът е дали прокуратурата ще стигне до всички, които не спазват закона”, коментира Плевнелиев.

„Работи се на високи обороти, дадена е заявка за действие на всички възможни фронтове. Необходими са резултати, но трябва да се даде време”, заяви още Плевнелиев. „Моето притеснение е доколко всички тези медийни акции са подплатени с доказателства, така че да има справедливост”, добави той.

Според Плевнелиев обаче заявката на прокуратурата, че може да действа на тези нива, трябва да получи подкрепата на обществото. Освен това са необходими синхронизирани действия на всички нива в държавата – парламент, институциите, проверяващите органи, прокуратурата, съдът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама