Големите кавички на седмицата (3 - 9 февруари)

12:00, 09 фев 20 / Големите кавички 25 1857 Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Безспорно цитатът на седмицата принадлежи на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят, който е известен с крилатите си фрази и цветист език, този път привлече вниманието с изказване по адрес на родните журналисти:"И ето, вие като някакви мисирки тичате... Трл- Трл- Трл... Какво ме гоните като...?", обърна се той към събралите се около него представители на медиите и имитира звука, който издават приците. След като журналистите реагираха остро и заявиха, че не е редно така да ги квалифицирате Борисов се извини, но продължи да имитира пуйки: "Това за мисирките беше прекалено, защото трл-трл-трл и това е винаги... Не сте мисирки, казах "като" - както ме гоните и всички говорите заедно трл-трл-трл... Така като правите и аз се стресирам и не мога да отговоря правилно. Не ме стресирайте".По време на същото си изявление Борисов направи и още едно запомнящо се изказване - този път по адрес на главния секретар на президента Румен Радев. "Днес го слушам и главния му секретар. Ще ми дава оценка той... келеш такъв. За един мой SMS до ВСС, за който ме направихте на луда калинка тогава и се обяснявах толкова много, а той сега си привиква прокурорите в президентството"."България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции...Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. Считано от днес официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество." Това обяви държавният глава Румен Радев по време на своето обръщение към нацията, в което сне доверието си от правитеслтвото. "Виждаме, че генералът-президент има нужда от война, защото няма кауза". Така президентът на Р България в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев коментира решението на своя наследник на поста да вали доверието си от кабинета.

„Премиерът превъзхожда президента с едно много важно нещо. Обичлив човек е. Той отиде и каза, че обича еднакво Меркел и антипода й Орбан. В Америка каза нещо нечувано, че обича и републиканците, и демократите. Депутатът от ГЕРБ коментира решението на президента да свали доверието си за кабинета и добави, че ГЕРБ обмисля процедура по импийчмънт на Радев.

"Импийчмънт няма да напълни язовирите и хладилниците на хората. Няма да вдигне пенсиите. Най- много да напълни площадите и да доведе до окончателен крах". Така държавният глава коментира идеята на ГЕРБ да започнат процедура по импийчмънт.„Това е само началото, очаквайте продължение!...Само загряваме. Виждате какво правим през последните 3 години. Виждате хора, които са в арестите. Всички са изправени пред българския съд. Някои задочно като Цветан Василев”, това заяви главният прокурор Иван Гешев във връзка с операциите на прокуратурата срещу олигарси.

Традиционно снегът през зимата е нещо очаквано. Тази година обаче снегът беше чакан с голямо нетърпение особено от премиера Бойко Борисов и от кмета на Перник Станислав Владимиров заради водната криза в миньорския град. И ето, че в средата на седмицата молитвите им бяха чути и заваля първият по-сериозен сняг от началото на годината. "Много се радвам на снега. Като кмет гледах само да не падне снежинка. Сега падна сняг 1 метър, затворили Шипка, а то - радост", коментира Борисов. "Не знам дали има кмет в България, който да си пожелае такъв снеговалеж. Но аз днес съм един от най-щастливите хора в България", каза от своя страна кметът на Перник.

"Aко не можете да се справите, дайте да събираме SMS-и, да направим DMS Trakia." С тези думи депутатът от "Воля" Боряна Георгиева се обърна към регионалния министър Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен контрол. Георгиева пита Аврамова за ремонта на магистралата в участъка от Чирпан до Стара Загора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани