Мъжете глезят по-често кучетата, отколкото половинките си

18:40, 03 фев 20 / Любопитно 25 2290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Стопаните по-често глезят с лакомства домашните си любимци, отколкото децата или половинките си. Това показва британско проучване, цитирано от БТА.

Резултатите от него показват, че жените са три пъти по-склонни да угаждат на косматите си питомци, отколкото на съпрузите или приятелите си. 12% процента от мъжете пък признават, че повече глезят кучетата, отколкото децата си.

Мъж спечели попечителството върху куче след няколкогодишна съдебна битка

Проучването разкрива още, че представителите на силния пол са по-склонни да радват питомците си с лакомства, отколкото да се прибират у дома с букет или бонбони за нежната половинка.

Внушителните 80 на сто от стопаните признават, че са купували или са правили подходящи торти за кучетата си. Най-добрите другари на човека редовно получават и вкусни хапки от храната на собствениците си.

Кучетата мотивират децата да четат повече

"Хората често са по-състрадателни към кучетата, отколкото към себеподобните си, с които се обяснява защо много собственици стигат до крайности в стремежа си да им осигурят щастие. Както и при хората, лакомствата за домашните любимци трябва да са съобразени с балансирана здравословна диета и тренировъчен режим. Изкушенията увеличават дневния калориен прием и могат да тласнат кучетата по пътя към напълняването", коментира ветеринарят Шон Маккормак.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама