До 20 градуса във вторник, в сряда идва студът

06:50, 04 фев 20 25 2203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В 13 области е обявен жълт код за силен вятър във вторник – Видин, Монтана, Враца, София, София – област, Ловеч, Габрово, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали. Очакват се пориви на вятъра до 24-26 м/с.

Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, на места в котловините и районите защитени от вятъра - около нулата. През деня югозападният вятър ще се усили, в повечето места ще е умерен, в планините и в районите северно от тях ще е силен и поривист. Облачността ще е предимно средна и висока - разкъсана.

Дневните температури ще са високи и максималните ще са предимно между 15 и 20 градуса. Вечерта от северозапад в страната ще започне да преминава студен атмосферен фронт и през нощта срещу сряда вятърът в цялата страна ще се обърне от северозапад, ще започнат валежи от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг.

Над Черноморието облачността постепенно ще се увеличава и вплътнява, но през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен, вечерта и временно силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, вечерта на места ще се усили до 4 бала.

В планините ще е с променлива облачност и през деня ще се задържи почти без валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и временно бурен запад-югозападен вятър. Ще се задържи топло с максимална температура на 1200 метра около 10 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса. През нощта срещу сряда ще настъпи рязко застудяване.

В сряда от северозапад, в Източна България от североизток, с умерен и силен вятър, ще нахлува студен въздух и температурите рязко ще се понижат, в много райони с повече от 10 градуса.Ще преобладава облачно време, с почти повсеместни валежи от дъжд, в Северна и Западна България - от сняг. Временно валежите ще бъдат интензивни и в котловините на Западна България и в Предбалкана ще се образува снежна покривка. По планинските проходи, а привечер и в североизточните райони ще има виелици и навявания. В четвъртък все още ще духа умерен вятър от север-северозапад. На места ще има слаби превалявания от сняг, но в процес на спиране, а облачността ще се разкъса и намалее. Застудяването ще продължи и в отделни райони и дневните температури ще са близки до нулата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама