Задържаха брат на полицай от Ловеч

15:41, 03 фев 20 25 2629 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата подхвана скандалния пътен полицай от Ловеч Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията. Разследващите са образували досъдебно производство заради атаката срещу екип на Нова телевизия и се очаква да му повдигнат обвинение. Репортерът Тина Ивайлова и нейният оператор бяха нападнати, докато снимаха брата на инспектор Петков.

Петков е разследван за търговия с влияние, пране на пари и шофиране без книжка след употреба на алкохол

Разследване на Нова телевизия показа, че Данчо Катаджията е собственик на цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. А предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица. В четвъртък бяха извършени претърсвания, при които са открити доказателства по досъдебно производство. Мъжът не се е притеснил от проверките на „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели.

Преди година Йордан Петков беше заснет от негов колега как се опитва да свали номерата на автомобил на жител на Луковит. В социалните мрежи върви и друг клип, който също възмути хората. От кадрите ясно се вижда как малко преди митрополит Гавраил да хвърли кръста в реката на Йордановден, Петков хвърля камък.

Стана ясно обаче, че полицаят е подал молба за напускане. Проверяват се и колегите му от Плевен. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама