Шеф на кабинета на Горанов става председател на Комисията по хазарта

15:57, 03 фев 20 / Политика 25 2684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на финансите Владислав Горанов освободи по негова молба председателя на Държавната комисия по хазарта Александър Георгиев и назначи временно Георги Йорданов за председател на Държавната комисия по хазарта, до намиране на титуляр за поста, съобщиха от Министерството на финансите.

Георги Йорданов има богат административен опит, придобит на експертни и ръководни длъжности. До момента беше началник на кабинета на министъра на финансите, в която встъпи през ноември 2014 година. Преди това е бил ръководител на инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно е заемал длъжностите директор на инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита.

снимка: Министерство на финансите 

Шефът на Комисията по хазарта на свобода срещу 40 000 лв. гаранция

Професионалната му кариера започва в МФ през 1995 г., като инспектор в данъчната администрация и главен данъчен инспектор в Службата за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

В следствие на разговори с министъра на правосъдието, министъра на икономиката, изпълнителния директор на Националната агенция за приходите и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“, се предприеха действия за промяна в състава на Държавната комисия по хазарта.

За членове на комисията министърът на финансите назначи новите, определени от ръководителите на тези институции, лица. Това са Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – и.д. председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в централно управление на НАП и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама