Ножарската фабрика „Терна“ във Велико Търново обявена за продан

16:31, 03 фев 20 25 3063 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Синдикът на фалиралата ножарска фабрика „Терна“ във Велико Търново я обяви за продажба за 8 милиона лева. Дружеството е работило 94 години преди да бъде обявено в несъстоятелност, предаде БНР.

На 6 търга с тайно наддаване, насрочени за 10 февруари, синдикът на дружеството Росица Томова е обявила за продажба активите на фалиралото дружество. Търсят се купувачи на 28,4 декара терени с 24 производствени и складови бази във Велико Търново, както и на имоти в селата Буковец и Горна Студена.

Последният собственик на фабриката беше Румен Биков, бивш министър на промишлеността в правителствата на Филип Димитров и Любен Беров.

Дружеството произвеждаше над 600 вида ножове и прибори за хранене и беше от структуроопределящите за Великотърновския регион. Обявено е в несъстоятелност от края на 2017 година. Активи на ножарската фабрика продаваха и частни съдебни изпълнители.

Освободените работници и служители са с изплатени обезщетения, няма жалби в Инспекцията по труда, посочиха от контролното ведомство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама