Откриха високо съдържание на немлечна мазнина в сирене на българска марка

17:27, 03 фев 20 25 1889 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира високо съдържание на немлечна мазнина в проба от сирене, взета при проверка миналата седмица.

Пробата е от продукт, обявен като краве сирене и е произведен от български бизнес оператор, съобщиха от пресцентъра на Агенцията.

Проверка: Истинско ли е сиренето в търговската мрежа

Инспектори на агенцията по храните проверяват предприятието производител. Извършва се пълно проследяване на произведените и разпространените в търговската мрежа количества, които незабавно ще бъдат изтеглени.

За констатираното нарушение на производителя ще бъде наложена глоба. Законът за храните предвижда имуществена санкция в размер от 2 000 до 4 000 лв. за първо нарушение, а при повторно - до 6 000 лв.

По време на проверката в София бяха взети общо 8 проби от млечни продукти, които бяха изследвани за наличие на немлечни мазнини. Пробовземането беше извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама