Косовският парламент одобри новия кабинет

19:35, 03 фев 20 / Свят 25 1958 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Косовкият парламент одобри ново правителство, съобщи БГНЕС. Парламентарното заседание беше излъчено на живо в уебсайта на парламента.

Парламентът на Косово гласува новия кабинет

66 депутати гласуваха в подкрепа на новото правителство, а 10 се въздържаха. Така кабинетът, предложен от коалицията между Движение „Самоопределение“ (ДС) и Демократичен съюз на Косово (ДСК), е официално избран и ще започне работа в близко бъдеще.

"Аз ще бъда министър-председател. В правителството ще има двама вицепремиери и 15 министерства", каза лидерът на ДС Албин Курти, който получи мандат за съставяне на правителство след изборите.

Очаква се 15 министри да влязат в правителството, от които 6 ще представляват ДС, 6 - ДСК, а 3 места ще вземат националните малцинства според Конституцията на страната. 

В кабинета на Курти първи вицепремиер ще бъде Авдулах Хоти, а втори - Хаки Абази. Министър на външните работи ще бъде по-рано подалият оставка като председател на парламента Глаук Конюфца, а министър на вътрешните работи - подпредседателят на ДСК Агим Велиу.

Министър на правосъдието ще бъде депутатът от ДС Албулена Хаджиу, министър на европейската интеграция - Блерим Река. За министър на финансите е назначен Бесник Бислимин, а за министър на икономиката - Розета Хайдарин. Антон Куни ще е министър на отбраната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама