Задържаха двама мъже, залели с киселина млада жена в София

14:11, 04 фев 20 25 1839 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Столични криминалисти задържаха двама мъжезалели с киселина млада жена, съобщиха от полицията. Действия по разследването са стартирали през март 2019 г., когато в полицията е получен сигнал за извършеното на бул. „Александър Стамболийски“ престъпление.

Тогава маскирани нападнаха вечерта пред блока й сладкарката Ажда Ибрахимова, която точно паркирала автомобила си и след това избягаха, припомня в. "24 часа". Оказа се, че са пренесли киселината в бурканче от популярна верига магазини.

Пострадалата 38-годишна жена бе транспортирана в болнично заведение и настанена за лечение с множество изгаряния в областта на главата и тялото, с опасност за живота.

Близо две години по-късно в резултат на предприетото разследване и упорита професионална работа на криминалистите са установени и задържани извършителите на деянието - двама криминално проявени мъже на 20 и 35 години. След доклад на събраните материали по случая в Софийската районна прокуратура двамата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 131 от НК. Наложена им e мярка „задържане под стража“.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама