Путин: Без референдума от 1993 г. в Русия щяха да настъпят хаос и гражданска война

15:53, 04 фев 20 / Свят 25 2471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гласуването на населението трябва да бъде последната точка при приемането на изменения в Конституцията, като работата по тях ще се извърши в разумни срокове, заяви руският президент Владимир Путин по време на среща с представители на обществеността в руския град Череповец, предаде БГНЕС.

"Предложих всенародно гласуване, така че дори и тези, които не са участвали в това обсъждане (по поправките), да вземат участие в окончателното одобрение на измененията. Още веднъж искам да подчертая важността, според мен, на гласуването на населението и затова волята на гражданите трябва да бъде последната точка при вземане на решения относно изменения в Конституцията на Руската федерация", заяви Путин.

Путин поиска референдум за промени в Конституцията на Русия

В тази връзка руският държавен глава коментира събитията от референдума през 1993 година. Според него в Русия са щели да настъпят хаос и гражданска война при липсата на такъв референдум за доверие в държавния глава и ако повечето граждани не бяха подкрепили президента Борис Елцин. Путин отбеляза, че през 1993 г. в Руската федерация е настъпила "много остра политическа криза", която е довела до въоръжени сблъсъци в столицата и до смърт.

"При тези условия президентът Елцин реши да проведе народно гласуване, също и референдум, за утвърждаване на доверието в себе си. И мисля, че той постъпи абсолютно правилно", каза държавният глава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама