Цветан Цветанов участва в Конференция по сигурността в Сената на САЩ

10:12, 05 фев 20 / Политика 25 2018 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност Цветан Цветанов участва в конференция по сигурността в американския Сенат, организирана от сенатора от Републиканската партия Джеймс Инхоф и конгресмена-републиканец Робърт Адерхолт, съобщиха от ЕАЦС.

Конференцията се проведе в Russel Senate Building и беше посветена на уязвимостите и проблемите при въвеждането на безжичните 5G мрежи в съвременния свят.

Във Вашингтон Цветан Цветанов се срещна с проф. Йона Александър от Института „Потомак“

Участниците се обединиха около мнението, че това е една от най-значимите заплахи в областта на сигурността в идните години, най-вече поради произхода на някои от мрежовите технологии. Представители на американския Конгрес изразиха силно притеснение от възможността китайския технологичен гигант „Huawei“ да участва в изграждането на мрежите от ново 5G поколение в държавите от Европейския съюз и Великобритания.

Цветан Цветанов се срещна с посланик Даниел Фрийд

Конгресменът от Индиана Джим Банкс оповести свой проектозакон, според който съюзнически държави, използващи технологии на „Хуавей“ в своите комуникационни мрежи ще бъдат обект на рестрикции и санкции при споделяне на класифицирана информация. В своето изказване Цветанов заяви, че много държави в ЕС чрез комуникационните си оператори, по същество частни компании, вече въвеждат технологични компоненти на „Huawei“ в своите мрежи. За целта е необходим единен интегриран подход, който да даде общ резултат за всички съюзнически държави. Защото това не са проблеми пред пазарните механизми, а въпроси, касаещи националната сигурност и сигурността на колективните структури за сигурност, към които принадлежим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама