Кои са петте най-търсени книги на хартия през последните 10 години

20:40, 05 фев 20 / Култура 25 2878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сред най-търсените книги, издадени през последните десет години, са „Малкият принц“, „451 градуса по Фаренхайт”, „1984” и „Спасителят в ръжта“ – те могат да бъдат определени като класическите, издадени на хартия книги на десетилетието.

Тези заглавия остават най-популярни сред читателите както по целия свят, така и в Русия”, съобщи Олег Новиков - директор на едно от големите руски издателства „Exmo-AST”, цитиран от РИА Новости.

Според рейтинга на издателя сред основните 5 издадени на хартия книги трябва да се добави и още една книга на Рей Бредбъри – „Вино от глухарчета”.

Тези пет заглавия се търсят и купуват издадени на хартия от хората от всякакви националности и възрасти и имат много високи тиражи и продажби”, допълва Новости Екатерина Кожанова, директор на отдела за стратегически комуникации на издателството, предаде БНР. 

"Рей Бредбъри сериозно се е опасявал, че след време печатаните на хартия книги ще загубят своята стойност и ще престанат да бъдат обекти с културна стойност. За щастие днес те все още са търсени от читателите, ценящи литературата като цяло“, коментира Новиков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама