Фондацията на Бил Гейтс ще дари 100 милиона долара за борба с коронавируса

18:06, 05 фев 20 25 2527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс обяви днес, че ще осигури незабавно до 100 милиона долара за глобалния отговор на новия коронавирус. Финансирането ще спомогне за засилване на усилията за откриване, изолиране и лечение, защита на рисковите групи, разработване на ваксини, лечение и диагностика. Новото финансиране включва 10 милиона долара, които фондацията декларира, че ще дари в края на януари, предава БГНЕС.

Откриха коронавирус и при новородени

„Международните организации, националните правителства, частният сектор и филантропите трябва да работят заедно за забавяне разпространението на епидемията, да помогнат на страните да защитят най-уязвимите си граждани и да ускорят разработването на инструментите за поставяне на контрол върху тази епидемия“, заявяват от фондацията.

Фондацията ще предостави до 20 милиона долара за ускоряване на откриването, изолирането и лечението на хора, диагностицирани с вируса, с цел предотвратяване на разпространението на заболяването. Това финансиране ще бъде насочено към международни организации като СЗО и американските центрове за контрол и профилактика на заболяванията. Ще бъдат подпомогнати и националните органи за обществено здраве в Китай и други държави, в които има потвърдени случаи на заразяване. На национално ниво партньорите са Националната здравна комисия на Китай и Китайският център за контрол и превенция на заболяванията.

Няма коронавирус у нас

Това финансиране е предназначено да помогне на органите на общественото здраве да покрият първоначалните разходи за труд и консумативи, докато международните агенции и националните правителства предоставят необходимите ресурси за финансиране на текущи дейности.

60 милиона долара ще бъдат изразходвани за ускоряване на разработването и тестване на ваксини, методи на лечения и диагностициране на коронавируса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама